Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/silkn/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 2146
Tot ce trebuie să știi despre epilarea definitivă de la un medic dermatolog

 

Tot ce trebuie să știi despre epilarea definitivă

de la un medic dermatolog

 

 

24.06.2019

Atunci când luăm decizia să apelăm la epilarea pe bază intens pulsată, este necesară o informare detaliată în prealabil asupra modalității de utilizare a unui aparat IPL, dar și asupra contraindicațiilor. La cele mai comune întrebări pe care ni le punem în acest stadiu, ne va răspunde doamna Dr. Mare-Păcurar Teodora Florina, Medic Specialist Dermatologie:

Î: La ce trebuie să fim atenți atunci când apelăm la epilarea definitivă pe bază de lumină intens pulsată sau laser?

R: Înainte de a apela la o metodă de epilare “definitivă”, indiferent că e vorba de lumină intens pulsată sau laser, e bine de știut faptul că reducerea pilozității nu e nici totală, nici definitivă, se țintește distrugerea a cât mai multor foliculi pilari, iar rezultatele trebuie menținute ulterior prin ședințe periodice. Deasemenea e foarte importantă pregătirea pacientului înainte de a recurge la aceste mijloace de epilare, și anume: evitarea smulgerii firului de păr cu cel puțin o lună înainte de procedură și evitarea expunerii la soare/solar înainte și pe perioada tratamentului. Î: În ce situații este necesar să ne adresăm unui medic specialist înainte de a apela la epilarea pe bază de lumină intens pulsată?

R: Un consult dermatologic inițial e util în a decela unele contraindicații, de exemplu: bolile autoimune (diabet tip I/ tiroidită autoimună decompensată), boli cronice ale pielii (psoriazis, vitiligo), lupus eritematos și multe alte patologii pot fi agravate sau declanșate de expunerea la lumina intens pulsată.

Î: Putem folosi un aparat cu IPL dacă avem varice sau vene/vinișoare sparte? R: Insuficiența venoasă, varicele, teleangiectaziile localizate la nivelul zonelor tratate nu constituie contraindicații, dimpotrivă, lumina intens pulsată se poate utiliza cu succes în tratarea acestor patologii în cabinetele de dermatologie.

Î: Ce este foliculita și care sunt metodele prin care putem ameliora sau chiar elimina această afecțiune? Un aparat pe bază de lumină intens pulsată este o soluție pentru această problemă?

R: Una dintre pricipalele indicatii terapeutice ale ipl-ului o constituie tratarea foliculitei, care este o afecțiune a foliculului pilar, unde o inflamație profundă determină apariția acelor mici pustule purulente atât de inestetice. Prin distrugerea foliculului pilar practic e înlăturată sursa principală a patologiei. Printre efectele secundare ale epilării definitive se numără: eritemul, arsuri locale, disconfort 1-2 zile, accentuarea foliculitei în săptămâna următoare procedurii.

Î: Există informații care circulă online cu privire la legătura dintre cancerul de piele și epilarea definitivă pe bază de laser sau lumină intens pulsată. Există vreun fundament pentru a lua în calcul această informație?

R: Nu sunt date care să susțină ipoteza conform căreia lumina intens pulsată/sau tratamentul cu laser ar favoriza apariția cancerului de piele.

Î: Din ce cauză în timpul perioadei de sarcină sau în timpul alăptării nu e recomandat să urmăm tratamente de epilare definitivă?

R: Sarcina și alăptarea sunt considerate perioade delicate și vulnerabile, nu se recomandă începerea procedurilor de epilare în aceste situații deoarece pielea are o sensibilitate mai mare, riscul de arsură crește, iar disconfortul generat de ușoara durere din timpul procedurii poate fi pereput la o scală mai mare de către viitoarea mamă.

Pe doamna Dr. Mare-Păcurar Teodora Florina o găsiți la BOTE-SAN CLINIQUE din Cluj-Napoca.

Detalii aici: https://bote-san.ro/

Oferta de epilatoare Silk’n: http://silkn.ro/indepartarea-parului/

Acest website foloseste cookie-uri pentru a imbunatati functionarea acestuia si pentru a va oferi o experienta personalizata in navigare, prin afisarea unui continut relevant. Prin apasarea butonului Accept, sunteti de-acord cu acest lucru. Mai multe

Acest website foloseste cookie-uri pentru a imbunatati functionarea acestuia si pentru a va oferi o experienta personalizata in navigare, prin afisarea unui continut relevant. Prin apasarea butonului Accept, sunteti de-acord cu acest lucru.

Inchide