Tot ce trebuie să știi despre epilarea definitivă

de la un medic dermatolog

 

 

24.06.2019

Atunci când luăm decizia să apelăm la epilarea pe bază intens pulsată, este necesară o informare detaliată în prealabil asupra modalității de utilizare a unui aparat IPL, dar și asupra contraindicațiilor. La cele mai comune întrebări pe care ni le punem în acest stadiu, ne va răspunde doamna Dr. Mare-Păcurar Teodora Florina, Medic Specialist Dermatologie:

Î: La ce trebuie să fim atenți atunci când apelăm la epilarea definitivă pe bază de lumină intens pulsată sau laser?

R: Înainte de a apela la o metodă de epilare “definitivă”, indiferent că e vorba de lumină intens pulsată sau laser, e bine de știut faptul că reducerea pilozității nu e nici totală, nici definitivă, se țintește distrugerea a cât mai multor foliculi pilari, iar rezultatele trebuie menținute ulterior prin ședințe periodice. Deasemenea e foarte importantă pregătirea pacientului înainte de a recurge la aceste mijloace de epilare, și anume: evitarea smulgerii firului de păr cu cel puțin o lună înainte de procedură și evitarea expunerii la soare/solar înainte și pe perioada tratamentului. Î: În ce situații este necesar să ne adresăm unui medic specialist înainte de a apela la epilarea pe bază de lumină intens pulsată?

R: Un consult dermatologic inițial e util în a decela unele contraindicații, de exemplu: bolile autoimune (diabet tip I/ tiroidită autoimună decompensată), boli cronice ale pielii (psoriazis, vitiligo), lupus eritematos și multe alte patologii pot fi agravate sau declanșate de expunerea la lumina intens pulsată.

Î: Putem folosi un aparat cu IPL dacă avem varice sau vene/vinișoare sparte? R: Insuficiența venoasă, varicele, teleangiectaziile localizate la nivelul zonelor tratate nu constituie contraindicații, dimpotrivă, lumina intens pulsată se poate utiliza cu succes în tratarea acestor patologii în cabinetele de dermatologie.

Î: Ce este foliculita și care sunt metodele prin care putem ameliora sau chiar elimina această afecțiune? Un aparat pe bază de lumină intens pulsată este o soluție pentru această problemă?

R: Una dintre pricipalele indicatii terapeutice ale ipl-ului o constituie tratarea foliculitei, care este o afecțiune a foliculului pilar, unde o inflamație profundă determină apariția acelor mici pustule purulente atât de inestetice. Prin distrugerea foliculului pilar practic e înlăturată sursa principală a patologiei. Printre efectele secundare ale epilării definitive se numără: eritemul, arsuri locale, disconfort 1-2 zile, accentuarea foliculitei în săptămâna următoare procedurii.

Î: Există informații care circulă online cu privire la legătura dintre cancerul de piele și epilarea definitivă pe bază de laser sau lumină intens pulsată. Există vreun fundament pentru a lua în calcul această informație?

R: Nu sunt date care să susțină ipoteza conform căreia lumina intens pulsată/sau tratamentul cu laser ar favoriza apariția cancerului de piele.

Î: Din ce cauză în timpul perioadei de sarcină sau în timpul alăptării nu e recomandat să urmăm tratamente de epilare definitivă?

R: Sarcina și alăptarea sunt considerate perioade delicate și vulnerabile, nu se recomandă începerea procedurilor de epilare în aceste situații deoarece pielea are o sensibilitate mai mare, riscul de arsură crește, iar disconfortul generat de ușoara durere din timpul procedurii poate fi pereput la o scală mai mare de către viitoarea mamă.

Pe doamna Dr. Mare-Păcurar Teodora Florina o găsiți la BOTE-SAN CLINIQUE din Cluj-Napoca.

Detalii aici: https://bote-san.ro/

Oferta de epilatoare Silk’n: http://silkn.ro/indepartarea-parului/

Acest website foloseste cookie-uri pentru a imbunatati functionarea acestuia si pentru a va oferi o experienta personalizata in navigare, prin afisarea unui continut relevant. Prin apasarea butonului Accept, sunteti de-acord cu acest lucru. Mai multe

Acest website foloseste cookie-uri pentru a imbunatati functionarea acestuia si pentru a va oferi o experienta personalizata in navigare, prin afisarea unui continut relevant. Prin apasarea butonului Accept, sunteti de-acord cu acest lucru.

Inchide